';

MEER KARIN

Van jongs af aan heb ik een diepe interesse voor mijn en andermans beweeglijkheid. Het ‘hoe’ van interne gevoelens expressief maken boeit mij. Ik heb na een intensieve dansopleiding vooral ontdekt dat ik met mijn lichaam (en anderen net zo) kan communiceren. En dat wat ik (niet) laat zien altijd invloed heeft op de ander. Dit is wat mij wezenlijk raakt in haptonomie : beweeglijk zijn in meer of minder mate door gevoelens bewust in te zetten in contact met de ander.

Na de dansopleiding heb ik een paar jaar met overgave les gegeven aan kinderen. Verschillende dansvormen kwamen aan de orde. De vorm die mij het meest ligt is moderne dans. Deze dansvorm laat emoties leven en heeft een intensief samenspel met de ander.

In de jaren daarop volgend ben ik na mijn HBO studie ´hotelmanagement’ 18 jaar gaan werken in het commerciële bedrijfsleven. Altijd aan de voorkant, dus in contact met vooral externe klanten. Ook hier hield ik mij vooral bezig met non-verbale communicatie en onderliggende gevoelens en behoeftes van mensen. Er was tussen alle woorden van een gesprek door zoveel meer waar te nemen. En zo ontstond mijn fascinatie voor gevoelscommunicatie en het belang en de kracht ervan.

Met mijn lieve dochter en twee honden woon ik in Pijnacker. En met plezier oefen ik mijn vak ook uit op paarden. Ik kom in contact met hen door mijn lichaamstaal, ook wel grondwerk genoemd.